До старту
залишилось
sponsor
  • Партнер дистанції 21 км
  • Партнери
  • Генеральний медіапартнер
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Генеральний партнер
  • Спонсор дистанції 10км
  • Офіційний хронометрист
  • Під патронатом
  • Cпортивний партнер
  • Страховий партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер

Новини

17.04.2018

Дмитро Стрижов: «Рятую життя дітей, щоб урятувати майбутнє»

 

У важкі для нашої країни часи важливість благодійної діяльності важко переоцінити. У складній економічній і політичній обстановці вона виходить на перший план і стає в буквальному сенсі порятунком життя людей. Зробити добру справу можна вже сьогодні, причому, з користю для власного здоров’я. Адже допомагати – це легко!

 

Дмитро Стрижов бере участь у Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2018 від благодійного фонду «Таблеточки», який захищає інтереси дітей з онкологічними захворюваннями в Україні, надає адресну, психологічну, паліативну допомогу та системно допомагає необхідними медикаментами 13 онковідділенням по всій країні.

 

– «Таблеточки» – це найвідоміша благодійна організація яка допомогає тим, кому дійсно це необхідно, – розповідає Дмитро. – Рішення підтримати підопічних фонду на напівмарафоні прийняв після особистого спілкування із засновницею фонду Ольгою Кудиненко. Вона надихнула мене на участь у біговому заході, а ідеї та принципи цієї благодійної організації виявилися для мене близькими, їхня діяльність мені імпонує. Тож, це наш перший спільний проект.

 

 – Чи ви брали участь в інших благодійних чи соціальних заходах раніше?

– Так, я був учасником подій, що проводила «Українська біржа благодійності» та благодійний фонд «Щасливі долоні», зокрема. Тож певний досвід у цій сфері у мене вже є. сам отримую величезне задоволення від допомоги іншим, відчуваю, що роблю щось важливе та корисне.

 

– Що надихнуло вас взяти участь у 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon? Долатимете дистанцію вперше?

– Спорт добре концентрує та дисциплінує! Крім того, це дуже корисно для здовов’я. Благодійна дистанція довжиною два кілометри дуже добре мені відома, долав її понад 20 разів, тож, думаю, жодних труднощів не виникне.

 

– Як з’явилася ідея під час благодійного забігу зібрати кошти на допомогу дітям відділення онкогематології саме у Полтаві?

– Для того, щоб дитячий рак лікувався краще, потрібні медикаменти. «Таблеточки» системно допомагають медикаментами 13-тьом відділенням по всій Україні, серед яких є і Полтава. У цьому відділенні проходить лікування 30 дітей. Я хочу, щоб кожен з них отримав ті ліки, які необхідні для їхнього одужання. Тому я збираю кошти саме на це. Ліки, які будуть придбані, отримають усі пацієнти відділення, адже діти – це наше майбутнє.

 

– Яку суму ще залишилося зібрати?

– Близько 90 тисяч гривень.

 

– Ви брали участь у стартах Iron Man, тож навіть півмарафонською дистанцією вас не злякати? Яку найдовшу дистанцію пробігали у житті?

– Якщо мова саме про біг, то я долав марафон довжиною 42,195 км., а що стосується змагань Iron Man, то вони включають у себе три етапи: заплив на 3,86 км. з наступною велогонкою на 180,25 км. і марафонським бігом на 42,195 км.

 

– Хто вас підтримує у ваших соціальних та благодійних ініціативах?

– Звісно, у першу чергу, це сім’я, колеги та друзі, які з ентузіазмом сприймають мої ідеї та починання.

 

-У вас – спортивна сім’я, ваша дружина та діти теж займаються бігом? Це захоплення чи професійне заняття?

– Так, спортом займаються усі члени родини, але не професійно, а для себе, для нас це більше захоплення, хоббі. Дружина спокійно долає напівмарафон – 21,0975 км., старша донька активно займається дзюдо, шахами, плаванням та легкою атлетикою. Регулярно бере участь у змаганнях, у тому числі IRONKIDS. Молодші діти, яким по 4 роки, тільки-но починають долучатися до занять. Цієї весни вперше подолали забіг на 420 метрів.

 

– Своє дозвілля та вільний час ви теж проводите активно чи більше подобається пасивний відпочинок?

– Тільки активний! Навіть якщо їдемо всі разом відпочивати – жодного дня не проходить без екскурсій!