До старту
залишилось
sponsor
  • Партнер дистанції 21 км
  • Партнери
  • Генеральний медіапартнер
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Генеральний партнер
  • Спонсор дистанції 10км
  • Офіційний хронометрист
  • Під патронатом
  • Cпортивний партнер
  • Страховий партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер

Новини

27.11.2017

Розпочалась реєстрація на 8-ий Київський міжнародний півмарафон

22 квітня у Києві відбудеться 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathonвосьмий за ліком міжнародний Київський півмарафон, який став традицією для міста та його мешканців. 27 листопада організатори події, компанія Run Ukraine, розпочала реєстрацію на півмарафонську дистанцію – 21, 0975 км.

 

Участь у біговому заході доступна як для любителів, так і для професійних бігунів. Організатори наголошують на важливості завчасної підготовки до забігу та рекомендують вже розпочинати тренування тим, хто планує вперше пробігти півмарафон. Нагадуємо, 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon став першим біговим заходом в Україні, що отримав Бронзовий лейбл від світової організації IAAF – міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

 

Сьогодні у світі лише 32 бігові події мають BRONZE LABEL, серед яких є відомі міжнародні забіги: EA7 Emporio Armani Milano Marathon, PZU Warszawa Marathon, Zurich marathon. На пострадянському просторі цей статус мають лише два заходи: Minsk Half Marathon та Lattelecom Riga Marathon. Тепер і Київський півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon долучився до списку BRONZE LABEL. Для учасників це гарантія високого рівня організації, забезпечення максимально комфортних умов участі. Для міста та країни це визнання на міжнародному рівні. Ми досягли такого результату завдяки восьмирічному досвіду, у якому були і помилки, і перемоги. У 2010 році ми починали з простої ідеї – організувати у столиці захід здоров’я та спорту. Ми змогли – і тоді це був наш маленький тріумф. Цього року ми зустріли 9 тисяч бігунів на старті всіх дистанцій. У 2018 році плануємо зібрати понад 12 тисяч учасників. З 27 листопада шанувальники бігу вже можуть зареєструватися на престижну бігову подію”, – коментує генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

 

Маршрут півмарафону буде пролягати мальовничими вулицями міста, об’єднуючи історичну частину міста з урбаністичною та парковою зоною Труханового острова. Старт і фініш – на Контрактовій площі. Учасники бігтимуть від площі по колу уздовж Набережного шосе, по Гаванському мосту, на Набережно-Рибальській вулиці, через Дніпро по Московському мосту. Загальний набір висоти на трасі Київського півмарафону досягає 120 м. Ознайомитися з маршрутом можна за посиланням.

 

Традиційно в рамках 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon відбудуться старти на індивідуальних дистанціях: 21, 0975 км, 5 км, 2 км, а також дитячі забіги на 100 м, 500 м і 1000 м. Реєстрація на ці дистанції згодом буде відкрита на сайті заходу. Забіг на 2 км буде благодійним та продовжить благочинну традицію Run Ukraine. Цього року завдяки організації благодійного забігу “Переможці” та фандрайзинг марафону в рамках  Nova Poshta Kyiv Half Marathon було зібрано 1 121 753 гривень благодійних кошт.

 

Про Nova Poshta Kyiv Half Marathon

Київський міжнародний півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon у 2015 році став повноправним членом Асоціації міжнародних марафонів (AIMS). Окрім того, захід пройшов сертифікацію Європейської асоціації легкої атлетики і отримав найвищу оцінку якості – «5 зірок».

Nova Poshta Kyiv Half Marathon – це перший етап бігової ліги Run Ukraine Running League, що об’єднує п’ять бігових змагань у чотирьох містах України: Києві, Дніпрі, Одесі, Львові. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Головний приз Run Ukraine Running League  – участь у престижному міжнародному марафоні.