До старту
залишилось
sponsor
  • Партнер дистанції 21 км
  • Партнери
  • Генеральний медіапартнер
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Генеральний партнер
  • Спонсор дистанції 10км
  • Офіційний хронометрист
  • Під патронатом
  • Cпортивний партнер
  • Страховий партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер

Для ЗМІ

20.04.2018

Оголошено імена елітних спортсменів 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon

 

20 квітня у Radisson Blu Hotel, Kyiv Podil відбулась прес-конференція з елітними спортсменами міжнародного київського півмарафону 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon , який відбудеться 22 квітня 2018 року. Цього року організатор події, компанія Run Ukraine планує зібрати рекордну кількість учасників – майже 11 000 бігунів із 52 країн.

 

“Ми раді вітати вас на цій визначній події, адже саме сьогодні ми представляємо світову еліту легкоатлетів, які вже цієї неділі змагатимуться за перші місця міжнародного київського півмарафону 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon. Це новий рівень спорту у нашій країні, адже ми створюємо умови для того, аби якомога більше професійних спортсменів приїжджали до нашої країни на змагання. Тому запрошуємо усіх 22 квітня на Контрактову площу підтримати українських та іноземних атлетів та насолодитись справжнім спортивним святом. А усім атлетам бажаю гарних результатів” говорить Генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

 

8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon – головний півмарафон країни не тільки з погляду на загальну кількість учасників, але й через кількість бігової еліти, яка бере участь у змаганні. Цей рік не буде виключенням і вже сьогодні організатор заходу, компанія Run Ukraine підтвердила участь бігових зірок з п’яти країн, серед них і вітчизняні, які очолюють списки топових півмарафонів.

 

Це переможці минулорічного київського пімарафону ефіоп Анбеса Ленчо , що встановив новий рекорд траси 1:03:57, покращивши попередній на 45 секунд. Та Чемпіони України – 2017 Роман Романенко , який посів третє місце та Софія Яремчук , яка зайняла друге місце серед жінок.

 

Під час подолання дистанції 21,0975 км 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon можна буде позмагатись зі світовою елітою. Серед українців:

 

Іноземні атлети:

 

“Ми запросили цього року для участі одних з найкращих світових спортсменів, серед яких визнані світовою спортивною спільнотою українські атлети. Тому цього року буде запекла боротьба не лише за призові місця, а встановлення нових рекордів траси. Бажаємо учасникам гарних результат, а глядачам – видовищного спортивного свята” – коментує срібний призер Олімпійських ігор, срібний призер чемпіонату світу, спортивний директор компанії Run Ukraine Ірина Ліщинська.

 

У 2015 році київський міжнародний півмарафон став повноправним членом Асоціації міжнародних марафонів (AIMS), а вже у 2017 році отримав престижний статус – IAAF BRONZE LABEL, що є свідченням високого рівня організації та відповідності світовим стандартам. У 2019 році організатори заходу компанія Run Ukraine планують отримати SILVER LABEL, а саме участь іноземних елітних спортсменів у змаганні – одна із головних вимог, яку необхідно виконати організаторам для отримання наступного лейбла.

 

“Nova Poshta Kyiv Half Marathon – це найкраща бігова подія України, участь у якій це насправді дуже престижно. Я дуже пишаюсь тим, що у моїй країні щорічно проходить дуже престижний міжнародний півмарафон з дуже професійним рівнем організації. Цього року я заздалегідь тренувалась, тому сподіваюсь на гарні результати” ділиться враженнями призерка минулорічного Nova Poshta Kyiv Half Marathon, Чемпіонка України- 2017 Софія Яремчук.

 

“Я вперше братиму участь у Nova Poshta Kyiv Half Marathon і з великим нетерпінням чекаю цього, адже я багато чув про цей півмарафон. Дуже хочу побачити вже маршрут, яким бігтиму вже цієї неділі та планує показати хороший результат”коментує кенійський елітний спортсмен Ніколас Мулінге Макау.

 

8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon пропонує дистанції на будь-який смак, тож долучитися до міжнародної бігової спільноти та перевірити свої сили можуть як початківці, так і досвідчені бігуни. Для учасників цього року в рамках бігової події заплановані три індивідуальні дистанції: 21,0975 км, 5 км і 2 км. Для тих, хто відчуває, що півмарафонська дистанція поки не для них, передбачені естафетні забіги 1х10 км+1х11 км під назвою HeForShe Kyiv Half Marathon Relay та 3х5 км+1х6 км Under Armour Relay.

Організатори бігової події компанія Run Ukraine пропонує долучитися до сімейного забігу та забігу для наймолодших спорстменів – дитячого забігу на дистанції 100 м, 500 м та 1000 м.

 

В рамках київського півмарафону традиційно відбудеться благодійний забіг на 2 км, учасники якого збиратимуть кошти на обладнання кабінету реабілітації ДУ Інституту травматології та ортопедії НАМН України. Та фандрайзинг марафон “Фандрайзинг марафон – 2018. Київ”, метою якого є збір коштів на підтримку проектів 15-ти благодійних фондів на платформі Української біржі благодійності та фонду Таблеточки. Збір коштів триватиме до 27 квітня включно.

Маршрут головної дистанції традиціцно пролягатиме в одне коло мальовничими вулицями міста, починаючи від Контрактової площі. Мапи доступні на сайті події.

 

Для ЗМІ:

Офіційний сайт – https://kyivhalfmarathon.org/

Титульний спонсор – Нова пошта.

Організатор – Run Ukraine.

Прес-реліз українською: https://goo.gl/buWbM2

Прес-реліз російською: https://goo.gl/SKX6Fw

Завантажити фотографії з прес-конференції: https://fex.net/586148736341

Акредитація ЗМІ на 8-ий Київський півмарафон за посиланням

 

Контакти для ЗМІ:

Вікторія Веремієнко

моб.тел: +380 67 995 27 67

email: [email protected]

 

Оксана Модієвська

моб.тел: + 380 50 243 71 50

email: [email protected]