• Партнер дитячих стартів
  • Офіційний партнер
  • Партнер дистанції 5 км
  • Партнер дистанції 21 км
  • Партнери
  • Генеральний медіапартнер
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Генеральний партнер
  • Спонсор дистанції 10км
  • Офіційний хронометрист
  • Під патронатом
  • Cпортивний партнер
  • Страховий партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Офіційний партнер

Новини

07.03.2019

Лекція «365 DAMN DAYS: тренування в режимі non-stop»

 

В рамках підготовки до 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon, який відбудеться вже 6 та 7 квітня у столиці, організатор заходу, компанія Run Ukraine проводить серію відкритих Лекцій для успішної підготовки до старту.

11 квітня відбулася перша Лекція серії від Микити Власова – тренера з кікбоксингу і тайського боксу, майстра спорту України, віце-чемпіона світу, дворазового чемпіона Європи з кікбоксингу, рекордсмена книги рекордів Гіннеса. Цілий 2018-ий рік, з 1 січня до 31 грудня, Микита провів в режимі тренувань non-stop в рамках проекту 365 DAMN DAYS.

Тренуватися без вихідних, відпусток і лікарняних та ще й робити мінімум 40-а хвилинний стрім в інстаграмі для фіксації проведеного тренування й встановлення рекорду у книзі рекордів Гіннеса – не така вже проста задача. Але, виявляється, не неможлива!

Для всіх, хто з тих чи інших причин не зміг відвідати Лекцію – пропонуємо коротеньке резюме зустрічі. Успішного старту!


Особливості проекту 365 damn days

Ідея проекту виникла в жовтні 2017 року і за два місяці, що лишалися до дати його початку вдалося розробити тренувальний план на півроку, знайти локації для тренувань, тренерів з певних спортивних дисциплін, частково – Партнерів проекту, а також – домовитися з комісією книги рекордів Гіннеса, щодо системи фіксації результатів.

В рамках проекту – тренування охопили 25-ть спортивних дисциплін, причому біг займав приблизно 25% тренувального часу.

Умовою фіксації результату для книги рекордів Гіннеса – було щоденне тренування, тривалістю активної частини не менше 40-а хвилин, з он-лайн стрімом в інстаграмі. Для деяких видів спорту допускалася менша тривалість за умови спалювання 500 ккал. Заміна тренування участю у змаганні мала підтверджуватися обов’язковими фото-/відео.

Пропуск хоча б одного дня чи відсутність викладеного відео в інстаграмі – означав завершення проекту.

 

Складності й лайфхаки періоду безперервних тренувань

Найбільші складності виникали з інтернет-трансляцією, зокрема при переїздах/перельотах. Крім того, система захисту авторських прав в інстаграмі могла автоматично обірвати трансляцію, якщо, наприклад, звучала фонова музика. Тож інколи, доводилося просити відключити музику в усьому фітнес-центрі для можливості зробити онлайн трансляцію.

Найбільші витрати в проекті – це витрати на інтернет, особливо роумінг. Часто через проблеми з мережею – доводилося робити 2-3 тренування поспіль, щоб зробити запис.

Дуже важливо було знайти Партнерів, які забезпечать надійним екіпіруванням, спортивним харчуванням. Це потребувало часу.

 

Поєднання бігу з іншими навантаженнями

Біг – це універсальна спортивна дисципліна, яка є не тільки самодостатньою, а й може легко поєднувати практично з усіма видами спорту. Часто при форс-мажорах і неможливості провести заплановане тренування – саме пробіжки рятували проект.

 

Можливості людського організму тренуватися без вихідних

Ми ще дуже мало знаємо про можливості нашого організму. Офіційний рекорд американського бігуна-аматора Діна Карназеса становить 560 кілометрів безперервного бігу і це не межа. Рано чи пізно, його також буде побито.

Наші органи та системи пристосовуються до навантажень подібно м’язам. Тому щоденні фізичні навантаження – просто необхідні для підтримки хорошої форми та довголіття. Серце, наприклад, працює протягом всього життя – і йому не потрібно відпочивати.

Тренуватися потрібно у задоволення, правильно дозуючи фізичне навантаження. Для любителів спорту та здорового способу життя – не варто сліпо копіювати цілі та тренувальні програми професійних атлетів. Слід адекватно оцінювати стан власного організму та фізичну форму, а також консультуватися з професійними тренерами.

 

Життя з кріпатурою впродовж року

Відчуття кріпатури прийшло вже 2 січня, на наступний день після першого тренування, і не полишало до завершення проекту. Рятували кілька речей: чергування тренувальних навантажень на різні групи м’язів, система відновлення (дієта, сон і т.д.) і, чи не найбільше, масаж.

 

Система тренувань

Систему тренувань – складав сам. Спершу тренувальний план було розписано на півроку. На другу половину року, з урахуванням отриманого досвіду, його довелося суттєво модифікувати.

Основна задача була зробити план збалансованим, давати достатньо часу організму на відпочинок, щоб уникнути травм, бо це б ставило під загрозу весь проект. Крім того, передбачалося охоплення якомога більшої кількості видів спорту, щоб урізноманітнювати щоденні тренування.

Тренуйтеся, бо ми це можемо і – отримуйте задоволення!  

 

Наступна Лекція в рамках Лекторію RunUkraine:

11 березня Костянтин Лебедєв «Півмарафон: від старту до фінішу з посмішкою»

ЦеХаб, вул. Хрещатик, 29

Участь безкоштовна. Попередня реєстрація – обов’язкова!