До старту
залишилось
sponsor
  • Партнер дистанції 21 км
  • Партнери
  • Генеральний медіапартнер
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Генеральний партнер
  • Спонсор дистанції 10км
  • Офіційний хронометрист
  • Під патронатом
  • Cпортивний партнер
  • Страховий партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер

Для ЗМІ

08.05.2018

Фандрайзери 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon зібрали 574 090 гривень благодійних коштів

 

574 090 грн гривень – таку суму зібрали українські благодійники для підопічних 15 фондів та організацій, які брали участь у “Фандрайзинг марафоні. 2018 – Київ” в рамках 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon , що відбувся у столиці 22 квітня. Сьогодні організатори Київського півмарафону, компанія Run Ukraine, оголосили підсумки акції. Доброчинна ініціатива стала традицією престижних бігових заходів. Цього разу 46 фандрайзерів від різних фондів готувалися до забігу на різні дистанції та вийшли на старт з 11 000 бігунами з 52 країн.

 

Фандрайзинг марафон – це масштабна всеукраїнська благодійна акція, у результаті якої відбувається адресна допомога підопічним різних фондів. Завдяки кому збираються ці кошти? Перш за все, варто відзначити важливість ролі фандрайзерів. Саме вони долучаються до фондів і обіцяють їм зібрати необхідну суму. Саме вони готуються до забігу та привертають увагу спільноти на соціальні проблему, займаючись спортом. Я біжу, щоб допомогти – гасло наших амбасадорів. І вони дійсно допомагають. Окрема подяка фондам, які долучаються до фандрайзингу та оперативно направляють пожертви на вирішення проблем своїх підопічних. Безумовно, такий результат формує кожний, хто долучився до проекту та зробив пожертву на платформі Української біржі благодійності. Наступний Фандрайзинг марафон відбудеться в рамках 3-го Дніпровського півмарафону 3rd INTERPIPE Dnipro Half Marathon. Ми будемо продовжувати цю традицію, доки вона дає результат ” – коментує директор з маркетингу та комунікацій Run Ukraine Вікторія Веремієнко.   

 

Своєю участю у масовій біговій події фандрайзери звертали увагу українців на соціальні проблеми та закликали небайдужих допомогти вирішити їх через пожертвування, адже часто саме дефіцит коштів є перешкодою у вирішенні тих чи інших питань.

 

Восьмий Київський півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon – це подія міжнародного масштабу, у якій тісно переплітається спорт і благодійність. Півмарафон об’єднав тисячі людей навколо спільної мети – змінювати себе і допомагати іншим.  22 березня на ubb.org.ua розпочався фандрайзинговий марафон. Саме цьогорічний слоган “Досить робити це наодинці” об’єднав на платформі ubb.org.ua 14 благодійних фондів у бажанні діяти разом. Більше 40 фандрайзерів та корпоративних команд об’єднали свої зусилля, щоб зібрати кошти на підтримку різних соціальних і благодійних проектів. На нашій платформі вже зібрано понад 390 000 гривень, а це означає, що допомогу отримують передчасно народжені малюки, онкохворі дітки, хлопчики та дівчата з синдромом Дауна, люди з вадами слуху, тварини, які залишилися покинутими на вулиці та відважні українські військові, які отримали травми у зоні бойових дій і тепер потребують лікування та реабілітації. – коментує директор УББ Ірина Гуцал.

 

Кожен фонд-учасник “Фандрайзинг марафону” збирав кошти у період з 22 березня до 27 квітня включно на платформі Української Біржі Благодійності , яка вже другий поспіль виступає благодійним партнером Київського півмарафону та допомагає здійснювати мрії людей. Цього разу благодійники збирали кошти на допомогу онкохворим людям, людям з вадами слуху та дихання, завчасно народженій малечі тощо.

 

В результаті “Фандрайзинг марафону” кожен фонд-учасник зібрав відповідні суми коштів:

Таблеточки – 183 460  грн

Крона -33 000 грн

Свічадо – 12 141,55  грн

Запорука – 85 052,80 грн

Happy Paw – 32 854,70 грн

Відкриті долоні – 50 259,04 грн

Місто щасливих дітей- 48 891, 97 грн

Джерело  – 30 865, 44 грн

Центр соціальних проектів майбутнього – 15 354 грн

Територія Добра – 361,71 грн

Кожен Може – 20 341, 30 грн

Відчуй – 18 535,86 грн

Сучасне місто та село – 1 111,65 грн

Братів Кузьміних – 6 647, 34 грн.

Загальна сума – 574 090 гривень*

Серед них на платформі Української Біржі Благодійності зібрано -390 630 грн.

 

«В 2015 году мы успешно стартовали практику благотворительных марафонов в Украине. Это наш шестой благотворительный забег в Киеве и мы рады, что к нашей инициативе присоединяются новые бегуны-фандрейзеры. Это большая ответственность и в то же время очень благородная миссия – помочь детям убежать от рака. На данный момент сумма сбора составляет более 180 тысяч гривен. Все собранные средства мы направим на обеспечение медикаментами и расходными материалами наших подопечных детей, борющихся с раком», – рассказывает Ольга Кудиненко, основательница фонда “Таблеточки”.

 

До благодійного фандрайзингу традиційно долучаються відомі українці. Цього разу проект підтримали: футболіст збірної України Руслан Ротань, відомий український співак Віталій Козловський, акторка та телеведуча Яніна Соколова, громадська діячка, перша чемпіонка світу з карате, телеведуча Уляна Пчолкіна, спортсмен та шоумен Андрій Оністрат.

 

В рамках дніпровського півмарафону 3rd INTERPIPE Dnipro Half Marathon пройде наступний “Фандразинг марафон – 2018. Дніпро” , що розпочнеться 7 травня та триватиме до 25 травня включно. Підтримати фонди-учасники можна на сайті Української біржі благодійності.

 

Для ЗМІ:

Прес-реліз укр.: https://goo.gl/8vU2bf

Прес-реліз рос.: https://goo.gl/SGYxHU

 

Контакти для ЗМІ:

Оксана Модієвська

моб.тел: + 380 50 243 71 50

email: [email protected]

 

Вікторія Веремієнко

моб.тел: +380 67 995 27 67

email: [email protected]